Man tager vad man haver ... och skapar

 

Budskapssmycken, tråd och knappar gjord nån gång 2012 kanske. Mitt barnbarn Moa då 11-12 år blev  förfärad över att jag setter smycken på en tavla, tyckte inte det var konst - konstigt sa hon. Jag höll med, men roligt var det ju. Hon har också sagt en gång att hennes farmor är inte helt som andra. Älskade unge! I  december fyller hon 19.  Cool Love Happy!

Akryl på duk

50 x 60


 

Denna gjorde  jag 2018. Fågelfjäder, röd ull, rosa och grön strisal.

Akryl på duk

50 x 60


2015 kanske? Vita tygbitar på svart duk. Glossy akryl färg. Tändstickor och eld sa barnbarnet Pontus då  9 år. Han hade haft några eldfängda år där med att tända ljus när han var hos farmor. Vi gjorde brasa i diskhon till och med. Älskade unge!  Tänd en sticka!  I augusti fyllde han 14.

50 x 70


Glossy akryl på svart duk - något norrsken eller stjärnhimmel? Svart duk suger färg, så är det med den ovan också. Det som glänser i vått tillstånd  torkar och får andra färgtoner. Lärdom gör gott :-)

50 x 70


 

Röd elefant blåser med sin snabel fram en svart fågel som öppnar sin näbb. 2014 kan det ha varit. Akrylfärgen lagt ut på duken och jag blåste ut den med sugrör. Rena spirometrin, har nyss bytt astmamedicin  och har god blåsa ut kapacitet. Denna tavlan hade jag med på en caféutställning. Barn hade sett en svart fårskalle med konstig mössa och en gul dansande häst högst upp bakom elefanten.

38 x 46

 

Denna kom till 2016. Min väninna hade parkerat sin gamla Golf och får syn på massa hopsnurrade svarta trådar som hänger ur avgasröret- Det visar sig vara ljuddämparull. Hon sparar detta åt mig, säkert kommer jag gilla detta och kan bruka det i tavlorna. Så klart jag kan! Längst ner ser du konturerna av den utdragna ullen. Jag använde akryl glitterfärg.  För att dessa detaljer ska synas och färgen glittra behövs mycket ljus. Över huvud taget är alla tavlor olika i olika ljus, i synnerhet de abstrakta har jag lärt mig. Ljus och vinkel påverkar då bilder tas.

30 x 30

När jag skulle fota tavlan så testade jag först med att ställa den på spishällen 

Då blev en spegling synlig ....