På väg uppför Karlagatan här på Herrhagen där jag bor  får jag syn på denna lilla nallen i asfalt. Regnar gör det men det gör inget.

 

Här ligger min kvarterskrog Chaplin som jag tänkte besöka på onsdagar innan Corona kom. En slags göra/uppleva-lista efter corona fyller på sig, riktigt god känsla att ha. Förväntansfull med tålamod.

 

Nöjesfabriken på Karlagatan 42. Här har jag inte varit ännu. Inget på listan än men en kan inte veta .... 

Denna dörren vid sidan om huvudingången till Nöjesfabriken kunde jag inte låta bli att fota, jag har stor förkärlek för just dörrar, dels hur de ser ut i formen och färgen. Öppna, stänga eller lämna på glänt . ... 

 

Gå hit en lördagseftermiddag, äta pizza eller annat gott och ta en öl  gillar jag.

 

Vad är finare än en sliten rufsig look på disken vid uteserveringen?

  

Restaurang Napoli ligger vid Haga Torg. Statyn visar Gustav Adolf  Andersson som grundade Karlstad Mekaniska Verkstad 1860. Skulptör är Sixten Nilsson, året är 1947. KMV här numera till Metso om jag inte är helt fel ute ... men den historien kommer inte med här.

 

Här är Gustav Adolf Andersson målat med sprayfärg på en sida av kuben som ingår i projektet Karlstad Street Art som ägt rum i sommar. Konst på kub finns på 6 olika platser i stan och är ett samarbete mellan kommunen med flera. Konstnären heter heter Henrik Tågh. Det är njutbart bättre att se dessa spraykonstnärers alster!!


 Folkvagnar

 Volvo PV, jag säger bara Volvo PV, var kär i en kille en gång som hade PV ...

 Strå  i låda på Haga Torg, jag är så stråförtjust

 Når jag fick syn på denna lilla Chevrolet så tänkte jag att om jag skulle bli med bil igen? 15 år sedan sist nu.  Ratta runt i liten chevwamodell :-) Skönt att dagdrömma. Mitt allra första bilkörande själv bakom ratt och med växel och pedaler ägde rum i en grön Chevva lastbil. Då var jag inte stor och förmodligen var min far något skruvad ... men jag blev en bra bilförare och har kört mycket.

 Stenansiktet ser du det? Vad vore livet utan stenar?

 Här snackar vi bergansikter Dessa har formats när berget sprängdes för stadsdel Rudsberget. Jag har fotat dessa i solsken tidigare i mars, men tyvärr så har jag tydligen taget bort den bilden för jag kan inte hitta den i arkivet. Men en morgon  öppnar tidningen fanns följande artikel som jag länkar in åt er där de två ansikten syns tydligt. Själv ser jag ännu flera, gör du?

https://www.nwt.se/2020/07/15/karlstad-har-fatt-sitt-egna-mount-rushmore-tva-ansikten-pa-rudsberget/


 Bilden talar för sig, besök där igen står också på listan så klart, det lär bli många besök där ...

Nu är jag åter hemma på Karlagatan och passerar Herrhagskolan som är i funktion. 

Regnet ömsom duggade ömsom öste;