Kära nån - jag riktar mig till hela världen ser jag av rubriken - nästan som att sikta mot stjärnorna och  på sin höjd nå trädtopparna.

Vaknar 04:20. Är vaken! Känner av luftrören. Astman har sin gång. Vissa dagar mer andra mindre. Bra mediciner och peppar peppar så har jag inte behövt  söka akut på några år. En lär sig hostteknik för att få upp slemstyggelsen. Andningsknep finns och framför allt att behålla lugnet. Min astma är i stort sätt snäll. 

Läser NWT digitalt. Hade pappersvarianten en tid, saknar trycksvärtedoften och prasslet. Men texten är ju den samma. Ja, ny för varje dag då men. Att välja ekonomiska alternativ för att få guldkant på tillvaron är ett gott alternativ. Att jag har såväl spara som slösa inbyggd i kontobruken det är jag numera 100 på.

Texten idag:

Trängsel på bussarna när skolan startar. MS sjuk kvinna som är beroende av bussen för att ta sig till jobbet får det jobbigt. Kan inte cykla eller gå vägen till sin arbetsplats pga. sin sjukdom. 

Min tanke: Kan inte de ungdomar som ändå inte har några hinder gå eller cykla!?Åtminstone i stan. 

Tjeckisk granat upphittat utanför parkeringshuset Kanikenäsbanken inte långt från mig. Bombgruppen kallas in. Tydligen har det smullit tidigare här i veckan. 

Så nu när jag går ut ska jag ha utkik efter en 20 cm grön cylinderformad sak med vit och gul skrift. Polisens uppmaning att följa! Granatpromenad.

Trump har postumt benådat suffragetten Susan B. Anthony som greps försökt rösta i sin hemstad Rochester i delstaten NY. I år är det 100 år sedan kvinnlig rösträtt fick sin rätt. Suffragetten fick inte uppleva det, hon dog 1906.

22 augusti skulle Gustav Fröding ha fyllt år, f. 1860 - d. 1911. Kanske ha lokal flaggdag den dagen tycker sällskapet Fröding.

C-tiden går sin gång. Svenska bolag som jobbar med visuella effekter till film och Tv har bråda dagar. VD´n Henric Larsson, företaget Chimney, säger att de jobbar dygnet runt in kaklet fram till jul.

Imorgon torsdag går solen upp 05:37. Går ned 20:41. Månen går upp 06:46. Går ner 21:46. 

Dagens platta pannkaka: Hur är nu den där relationen mellan solen och månen och tidsskillnaden, kan en räkna den till som så kallad bonustid? 

Dagen är i gång för du&jag i världen.